Laserontharen

Weg met overtollige haargroei

 

Heeft u last van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam? Dan helpen wij u graag deze overtollige haargroei met elektrisch ontharen en/of laserontharing te verwijderen. Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het elektrisch ontharen en laser ontharen in het gelaat.

 

 

 

Laser ontharing

Ontharen door middel van laser is de perfecte oplossing voor ongewenste haargroei.
Maak een einde aan de lastige en pijnlijke manier van ontharen! Nooit meer scheren, harsen of epileren, dit kan d.m.v. de lightsheer diode laser. Wij maken gebruik van de modernste en veiligste diodelaser, waardoor wij snellere resultaten kunnen garanderen. In Amerika is dit de enige laser met als keurmerk permanent ontharen.

 

IMG 3687

 

Hoe werkt laser?

Het licht dat de laser uitzendt,, wordt opgenomen in de haarschacht en de haarbulbus. De kleurstof van het haar (melanine) zorgt voor de geleiding van de warmte van dit licht naar de haarwortel. Wanneer de kiemcellen in de bulbus opgewarmd zijn, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodum. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar drie á vier weken. Dus na drie tot vier weken verdwijnen de eerste haren.

 

Zijn alle huidtypes en haren te behandelen?
Moeilijk behandelbaar zijn negroïde huiden. Minder succesvol te behandelen zijn blonde, grijze, rode en erg dunne haren. Moedervlekken worden niet behandeld.

 

Hoeveel behandelingen moet ik doen?
Alleen haar dat in de groeifase is, wordt door het licht vernietigd. Dat heeft tot gevolg dat per behandeling 10 - 20 procent van het haar voorgoed verdwijnt. Daardoor zijn vaak 3 tot 5 behandelingen nodig. Het komt voor dat er meer behandelingen nodig zijn. Bijvoorbeeld als je veel hebt geharst of geëpileerd dan kan het zijn dat de haarwortels niet meer zo groot zijn waardoor er minder warmte ontwikkeling plaats vindt in de haarwortel. Storingen in de hormoonbalans, die veroorzaakt kunnen worden door de pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bepaalde medicaties of ziektebeelden kunnen nieuwe haarontwikkeling geven. Er blijven altijd enkele haren staan.

 

Is de behandeling pijnlijk?
Behandeling met laser is niet pijnloos. De pijngrens is bij iedereen verschillend. Sommige cliënten melden een beetje pijn, anderen geven aan dat zij de behandeling wel pijnlijk vinden. Daarnaast is de pijngrens verschillend per gebied. Benen zijn minder gevoelig dan de bovenlip en zelfs de buitenkant van de bovenlip is minder gevoelig dan het midden. Om gevoeligheid van de huid te verminderen, wordt de huid plaatselijk gekoeld tijdens de behandeling. De laser heeft een gekoelde kop. Zelden staakt iemand de behandeling vanwege de pijn.

 

Heeft de behandeling bijwerkingen?
Soms ontstaat tijdelijke roodheid van de huid. Deze verdwijnt vanzelf na vijftien minuten tot enkele uren. Eventueel kan je een verkoelende gel aanbrengen op de rode plekken. Blaren en pigmentverlies kunnen voorkomen. Dit is ook tijdelijk, maar de huid heeft wel tijd nodig om te herstellen. De energietoevoer van de laser moet worden afgestemd op uw huid. Hierbij zijn bekende factoren van belang zoals uw huidtype, maar er zijn ook invloeden die niet bekend zijn. Daardoor komt het incidenteel voor dat bij een behandeling met laser verbranding en korstvorming van de huid optreedt.

 

Mag ik na de behandeling met de laser in de zon of onder de zonnebank?
Neen, gedurende zes weken voor en na iedere behandeling mag de behandelde huid niet in de zon of onder de zonnebank.

 

Wat kost de behandeling?

De prijzen zijn per behandeling.

Voor tarieven van de behandelingen zie prijslijst op deze website.

 

Zijn er nog aanbevelingen voor mij?

  • Direct na de behandeling niet heet douchen of baden of zeep gebruiken
  • 24 uur geen sauna en zwemmen
  • Veel water drinken
  • Niet plukken aan de haartjes, wel scheren of knippen
  • Nooit krabben
  • Zes weken geen zon
  • Tussen de behandelingen door niet harsen of epileren
  • Geniet van het bereikte resultaat

 

 

Behandeladviezen voor laserbehandeling tegen overbeharing

1. Voorafgaand aan de laserbehandeling

Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen.

Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer verwijderen met hars, epilady of door middel van epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haareinden aanwezig zij in de haarwortel. Scheren of knippen mag wel evenals het gebruik van ontharingscrème.

De dag van de behandeling of de dag ervoor het haar glad afscheren, tenzij door de behandelaar anders opgegeven.

Op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrij houden van make-up of andere cosmetica. Of vermeld dat u make-up hebt gebruikt. Trek op de dag van de behandeling makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.

 

2. Direct na de behandeling

Er kan na de behandeling kan een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien. Koelen mag en aanbrengen van aloë vera gel is toegestaan om het eventueel voorkomende branderig gevoel tegen te gaan.

Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet eerst tot rust komen.

Zijn de oksels behandeld, gebruik de eerste dagen geen deodorant.

Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.

Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.

Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

 

3. De periode tussen de behandelingen

Trek of pluk niet aan de hartjes, deze vallen vanzelf uit.

Nieuwe haargroei mag niet door middel van epileren worden verwijderd. Dus niet harsen, plukken of Epilady gebruiken. Wel mogen de haren worden afgeschoren, geknipt of met behulp van ontharingscreme worden verwijderd. Dit laatste pas na 2 weken.

Niet in de zon of onder de zonnebank. De huid moet de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op tijdelijke pigmentverschuivingen wordt beperkt.

Bij ontharen van de benen kan na behandeling de huid gaan jeuken. Als de huid tot rust is gekomen, kunt u eventueel met een licht scrubmiddel de haarresten verwijderen. Dit helpt goed tegen de eventuele jeuk. Nooit krabben!

Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en zongedrag en/of gebruik van zelfbruiningsmiddelen voor elke behandeling aan.

 

4. De eerste zes weken na de laatste behandeling

Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zonneschijn op he behandelgebied. Dit ter voorkoming van onnodige tijdelijke pigmentverschuivingen. Gebruik een sun block met een hoge beschermingsfactor.

 

In geval van vragen of twijfel, neemt u dan even contact met ons op.


Heeft u nog vragen?
Neem dan even telefonisch contact met ons op. U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

 

Wilt u online een laserbehandeling boeken kies dan bij groep voor  laserontharen en daarna bij behandeling voor het gebied dat u wilt laten laseren.