Well-Aging/Huidverjonging

Well-aging of huidverjonging 

 

Onder huidverjonging of well-aging verstaan we op een zo’n gezond en goed mogelijke manier verouderen, waardoor de huid lang mooi blijft.

  

 

Oorzaken van huidveroudering

 1. Externe factoren
 2. Hormonale schommelingen, overgang lees meer……
 3. Verminderen van de celactiviteit
 4. Verminderen van de aantrekkingskracht tussen de cellen

 

 

Processen in de huid

 

Bij het ouder worden vertraagt de celdeling van huidcellen, de huid vernieuwt zich niet meer zo snel. Daardoor wordt de hoornlaag dikker. De lederhuid wordt onmiskenbaar dunner. Vetcellen onder de lederhuid verschrompelen en het onderliggende netwerk van elastine- en collageenvezels wordt losser. De huid verliest elasticiteit; wanneer we de huid indrukken, duurt het langer voordat de vorm terug is, De huid verliest vermogen tot het vasthouden van vocht. Droogte en schilfering komen vaker voor. Het voornaamste bestanddeel van de lederhuid is collageen, opgebouwd uit eiwitvezels. Circa zeventig procent van het drooggewicht van de huid bestaat uit dit eiwitstructuur. Als gevolg van veroudering, onder meer veroorzaakt door onvoeldoende beheersing van vrije radicaalreacties, alsmede door ophoping van advanced glycosylation endproducts (AGE’s) treedt onregelmatige crosslinking op. De oorspronkelijke fijn geordende architectuur van de moleculaire bouw van collageen en elastine verandert meer en meer in een chaotisch aandoende structuur. Het gevolg: collageen en elastine kunnen minder goed water vasthouden. De typisch jeugdige combinatie van soepelheid maakt geleidelijk plaats voor slapte en starheid.

 

Rimpels

 

Met het klimmen der jaren worden rimpels en verkleuringen op de huid van gelaat en handen de tekenen dat we niet meer tot de jongste behoren. Grote verschillen kunnen optreden tussen de ene en de andere persoon van zestig.
Het is een natuurlijk proces dat bij de veroudering hoort.
Rimpels kunnen door meerdere factoren ontstaan, zoals gewoonterimpels, maar kunnen ook wijzen op disbalans in de organen.
Door hormonale veranderingen, leefstijl (flink gerookt?), zon, genetische aanleg, verkeerde voeding en te weinig beweging hebben veel mensen last van vroegtijdige huidveroudering of andere huidproblemen. Onderliggend is er vaak meer aan de hand. De oplossing schuilt in een integrale aanpak: de synergie tussen huidverbetering, voedingsadvies, beweging, voedingssupplementen en mind.
Aan de vorm van rimpels kun je zien wat iemand verkeerd doet. Heb je verticale rimpels, dan eet je te veel dierlijke producten. Horizontale rimpels wijzen op teveel suiker en vet. Verticale rimpels tussen de ogen wil zeggen, teveel vet, vlees, specerijen en het duidt vaak op een leverprobleem.
Vrouwen met een zeer verslapte huid hebben vaak een verhoogde kans op osteoporose (versnelde botafbraak). Nutricosmetics die een verslapte huid tegengaan, hebben ook een gunstig effect op osteoporose. Bovendien vermindert dit het risico op Alzheimer, want daarmee is een verband. Op deze manier kun je een bijdrage leveren aan healthy aging, gezond oud worden en de preventie van ouderdomsziektes.

 

Vrije radicalen en veroudering

 

Wetenschappers zijn er van overtuigd dat de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen één van de oorzaken is van veroudering. Bij de verbranding van glucose en vetzuren worden er in de mitochondria ongeveer 1000 miljoen vrije radicalen per cel per dag geproduceerd, Dit is een normaal gegeven want bij verbranding komen nu eenmaal schadelijke stoffen vrij. Maar Dat is wel één van de reden waarom deze verbranding door middel van een membraan van de rest van de cel wordt afgescheiden.
Ook in andere delen van het lichaam worden vrije radicalen geproduceerd. Bijvoorbeeld in vetweefsel. Ingewikkelde processen moeten deze vrije radicalen neutraliseren en de schade die reeds is ontstaan repareren. Vrije radicalen ontstaan in ons lichaam ook onder invloed van straling, (zon, röntgenfoto, bestraling bij kanker), maar ook door bestrijdingsmiddelen en kunstmest die we via voedsel binnen krijgen, sigaretten roken en door de nu alom aanwezige luchtverontreiniging.
Vooral de schade die ontstaat aan de mitochondria en de schade aan het DNA heeft grote gevolgen voor onze gezondheid en is direct van invloed op de snelheid van het verouderingsproces.

 

Plan van aanpak

 1. Bij externe factoren; vitamine A en anti-oxidanten; Retinol, een vorm van vitamine A is bewezen effectief om huidverjonging te bewerkstelligen.
 2. Bij hormonale schommelinge; intensieve gamma en voedingssupplementen
 3. Bij vermindering van de celactiviteit; zuren en cosmetic roll-cit
 4. Bij vermindering van de aantrekkingskracht tussen de cellen; DF machine, roll-cit

 

DF verhoogt de opname van de actieve ingrediënten

 

De Ionzyme DF is een echte primeur in de wereld van de cosmetica en plaatst 'Environ' aan de kop van de vernieuwers. Wetenschappelijk Onderzoek heeft de volgende punten aangetoond en bewezen:


Het Ionzyme DF-toestel verzekert een verhoogde penetratie van de actieve bestanddelen door middel van de combinatie van intermitterende iontoforese en sonoforese.


Een vergelijking met manuele massage komt erop neer dat het apparaat de absorptie van de actieve bestanddelen vermeerdert met 400% voor de iontoforese en met 4000% voor de sonoforese. Bij sonoferese, ontwikkelt de Ionzyme DF dezelfde frequentie als die van het geluid, dat de dolfijnen voortbrengen. Deze golf-frequentie is veiliger en doeltreffender dan die van de tot nu toe gekende toestellen


Environ® voor een gezonde huid je leven lang.
Therapeutische correcte dosissen van vitaminen, zuren en zonnefilters dragen effectief bij tot herstel van de huidcellen wat resulteert in een zachte, jeugdige en stralende gezonde huid.

 

Behandelingen om de huidfuncties op peil te houden

 

Doordat de celdeling vertraagt en de immuniteit van de huid vermindert, moeten we voorkomen dat de huid lui wordt. Zorg ervoor dat de huid gaat werken!

 

Geef de huid een powerboost


Geef de huid een boost met een Environ dieptepeelings die alle functies van de huid stimuleert en normaliseert. Daarna voeden met vitamines door gebruik van roll-cit, DF machine en de home care kit antiage voor thuisgebruik.
Dit programma op biologische wijze heeft een anti-aging werking. U mag verwachten dat u rimpels minimaliseren, de veroudering wordt geremd door middel van stimulering van aanmaak van nieuwe cellen.
We hebben speciale behandelplannen voor:

 1. Bovenliplijntjes
 2. Ogen
 3. Hals
 4. Fronslijnen
 5. Verslapping gelaat
 6. Pigmentvlekken
 7. decoleté

 

                      roll cit                                  IMG 3670

 

 

Huidverzorging is het meest gebaad bij regelmaat. Regelmatig een intensieve behandeling kun je zien als een investering voor een mooie huid op langere termijn. Verzorging betekent ook koestering en de waarde van al die aandacht heeft een direct wellness effect op je hele zijn.

 

Bio Skin Jetting


BioSkinJetting is een 100% biologische en veilige manier voor rimpelcorrectie. Een wetenschappelijk onderbouwde methode die een natuurlijk alternatief biedt voor inspuitingen. Lees meer…

 

Anti-stress behandeling


Soms zijn vrouwen in de overgang gestresst. Neem een ontspannende behandeling zoals een massage of een relaxbehandeling met voedende en regenerende werkstoffen.

 

Bodyshape/beweging


Regelmatige lichaamsoefeningen bevorderen de bloedcirculatie, drijven gifstoffen af en stimuleren de essentiële functies van de huid. Beweging activeert de collageenaanmaak in de botten en het afzetten van mineralen op die collageenvezels.
Wat kun je doen:

 • Massage
 • Lipomassage
 • Slendertone
 • Powerplate
 • Hardlopen
 • Jumb 10x, 3x per dag
 • 40 minuten dagelijkse beweging in de buitenlucht om overgewicht te voorkomen.
 • zwemmen

 

 

Voeding(supplementen)


Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. De dagelijkse inname van vitaminen- en mineralenpreparaten is essentieel. Voor de ouder wordende mens bevat de ideale voeding niet genoeg vitaminen. Aanbevolen wordt een dagelijkse hoge dosering te gebruiken. Slik een hoog gedoseerde multi-vitamine en slik omega-3 vetzuren.
Age-essentials: leeftijdsafhankelijke essentiële voedingsstoffen. Bij het ouder worden, gaat de stofwisseling van het lichaam steeds stroever. In de stofwisselingsmachine worden allerlei stofjes aangemaakt uit weer andere stofjes, met behulp van weer andere stofjes. Dit raderwerk verloopt in de jonge jaren doorgaans soepel en zonder mankeren. Maar bij het vorderen van de leeftijd verloopt de aanmaak van onder andere hormonen, immuunstoffen, neurotransmitters en enzymen niet meer zo vanzelfsprekend als in de jonge jaren. Dan komen de age-essentials in aanmerking als voedingssupplement. Lees meer….

 

Gezichtsgymnastiek

 

Detox
Door alle afvalstoffen vast te houden krijg je een snelle veroudering; een keer per jaar een detoxkuur doet wonderen. Bevordert een gezond gewicht en BMI. Lees meer….


Langzaam ouder worden, stop de klok

 

Een gezonde leefstijl is wat we willen. Dat het niet vanzelf gaat mag duidelijk zijn. Investeren om straks te kunnen profiteren.

 • Leef in het hier en nu
 • Werk aan mind – body- spirit
 • Yoga
 • Meditatie
 • Maak gezonde keuzes
 • Mentaal
 • Fysisch / werk aan sterke spieren
 • Spiritueel / emotioneel
 • Spoel je schoon, drink genoeg water
 • Denk aan je houding
 • Sauna
 • Borstel je huid
 • Een kleur en stijladvies laat je er jonger uitzien
 • Draag Jane Iredale make-up
 • Slaap voldoende
 • Niet te veel zon
 • Let op alcoholgebruik
 • Niet roken

 

Heeft u vragen?

U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Na het gesprek en de huidanalyse geven we een persoonlijk advies en voorstel voor een behandelplan op maat.

 

Wilt u de beste behandeling om op een gezonde manier uw huid lang mooi te houden, kies dan bij online afspraken voor de volgende behandelingen:

1. Kies bij groep voor environ behandelingen en kies bij behandeling voor environ intensive.

2. Kies bij groep voor bio skin jetting en bij behandeling voor de bioskin jetting die van toepassing is.