Vette huid

Vette huid

 

De vette huid is glimmend, dik, heeft grove poriën, aanleg tot puistjes en andere oneffenheden. Bij de vette huid werken de talgklieren juist te hard, en produceren meer huidvet dan nodig, wat het glimmende uiterlijk verklaart.

 

Vette huid heeft ook voordelen


Het voordeel van een vette huid is dat hij langzamer veroudert dan andere huidtypen. Je huid droogt minder snel uit en krijgt daardoor minder snel rimpels. Je huid kan ook alleen plaatselijk vet zijn en op andere plaatsen droog of normaal.


Mogelijke oorzaken van een vette huid

 1. erfelijkheid
 2. hormoonveranderingen, vooral tijdens de pubertijd, maar kan ook op andere leeftijden.
 3. zwangerschap
 4. de pil
 5. bepaalde cosmetica
 6. vochtigheid en heet weer
 7. dieet, heeft slechts een kleine invloed

 

Wat kan je zelf doen?

Aan erfelijkheid en tijdelijke hormoonveranderingen kan je weinig doen. Wat betreft de pil, zou je kunnen proberen of een ander merk pil dit probleem kan verminderen.

 

Gebruik verzorgingsmiddelen voor de vette huid, die je huid niet dehydrateren. We adviseren je graag passende produkten, zowel voor de reiniging, verzorging en make-up. Jane Iredale heeft speciale produkten die talg opnemen en je huid er minder glimmend laat uitzien. Laat je huid regelmatig intensief reinigen door middel van een schoonheidsbehandeling.


Wat je eet is heel belangrijk voor de gezondheid van de huid in het algemeen, een gezond dieet met gezonde vetten en voldoende vitamines en mineralen zal je huid veel goed doen.


Algemene tips

 • Douche niet te heet. Met een hete douche verwijder je het vet van je huid. Dit stimuleert de talgklieren van de huid om nog meer vet aan te maken. Dit zelfde geldt voor agressieve zeepproducten.
 • Zelfs het kleinste tekort aan vitamine B2 kan een vette huid veroorzaken. O.a. gist, tarweolie, bonen en noten zorgen voor vitamine B2 en B5.
 • Drink zoveel mogelijk water om de afvalstoffen af te voeren.
 • Rook niet, roken vergroot de poriën en doet geen goed aan de conditie van de huid.
 • Slaap en beweeg voldoende.

 

Heeft u vragen?

U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesrpek.

Na het gesprek en de huidanalyse geven we een persoonlijk advies en voorstel voor een behandelplan op maat.

 

Wilt u de beste verzorging om de vette huid op een gezonde manier te verbeteren, kies dan bij online afspraken voor één van de onsterstaande behandelingen.

Onder boek hier uw afspraak staan de omschrijvingen van de behandelingen.

Kies bij groep voor environ behadelingen en kies bij behandeling voor;

- cool peel deep cleansing mild

- cool peel blemish control actief

- cool peel blemish control gevorderd