Droge, schilferige huid

Schilferige , droge huid


Een droge huid voelt gespannen aan, kan ruwe plekjes en schilfertjes vertonen en is vaak gevoelig. Deze huid kan ook jeuken. Een droge huid kan een tijdelijk probleem zijn, bijvoorbeeld alleen in de winter of in de zomer. Als je last hebt van een vettekort, valt je huid eerder ten prooi aan voortijdige huidveroudering.


Een droge huid kan ontstaan doordat we ons vaak wassen. Vond men vroeger een wekelijks bad voldoende, tegenwoordig staan we vaak iedere dag onder de douche. Te lang en te heet douchen met dagelijks gebruik van (vloeibare) zeep op de huid betekent vaak een te zware belasting. De huid droogt uit, gaat barstjes vormen en jeukt.


Onze huid wordt dagelijks onzichtbaar beschadigd door uiteenlopende prikkels. De ene prikkel versterkt de andere en uiteindelijk leiden al deze prikkels tot een zichtbare huidafwijking met roodheid, schilfering en kloofjes. De opeenvolging van beschadigingen is duidelijk te illustreren aan de hand van huishoudelijk werk. De huid verweekt door het intensieve contact met water, wordt ontvet door zeep, shampoo, afwas- en schoonmaakmiddelen, en wordt geprikkeld door het sap van groente en fruit en geschuurd door het zand van aardappelen. Hierdoor neemt het weerstandsvermogen af en ten slotte is een droge noordoostenwind de druppel die de emmer doet overlopen: er ontstaat een schrale, droge huid. Bij een irritatie voelt de huid trekkerig aan en jeukt een beetje. Als de irriterende prikkels aanhouden, probeert de huid zich aan te passen. De hoornlaag wordt dikker en gaat schilferen. Als die dikkere huid in staat is de prikkels verder voldoende af te weren, blijft het hierbij.


Als die dikkere huid niet voldoende bescherming biedt, treedt er een ontstekingsreactie op. Er zijn dan stoffen door de hoornlaag gedrongen. De afweercellen in ons lichaam komen in actie om de indringers onschadelijk te maken. Als er veel indringers zijn, zijn er meer afweercellen nodig. Dan wordt er meer bloed naar de geïrriteerde huidplek vervoerd. Dit geeft een rode verkleuring van de huid. De afweercellen moeten nu ook buiten de bloedbaan aan de slag. Daarvoor dringt vocht uit de bloedvaten naar het omringende weefsel. Dit veroorzaakt een zwelling en op de huid kunnen blaasjes ontstaan. Als de blaasjes open gaan ziet de huid er nat en rood uit.


Een schilferige droge huid is door de schoonheidsspecialist goed te behandelen door de hydrolipiede film te herstellen.
Die kun je daarna thuis gezond houden door ceramides te gebruiken; deze bevorderen de celcommunicatie en stimuleren het herstellend vermogen van de huid.

 

Ook door voeding en gebruik van voedingssupplemten kan de droge huid verbeteren, ook hier kunnen we over adviseren.
Wanneer een schilferige huid door middel van behandelingen, opvolgen van verzorgingsadviezen en voedingsadviezen wordt aangepakt en wordt volgehouden wordt de droge huid preventief aangepakt.

 

Heeft u vragen?

U bent van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Na het gesprek en de huidanalyse geven we een persoonlijk advies en voorstel voor een behandelplan op maat.

 

Wilt u weer een glanzende droge huid kies dan online voor de volgende afspraak.

Onder boek hier uw behandeling staat de omschrijving van deze behandeling.

Kies bij groep voor environ behandeling en kies bij  behandeling voor cool peel moisture boost.