Couperose ~ Rosacea

Couperose en Rosacea

Couperose

Couperose kenmerkt zich door zichtbare, chronisch verwijde haarvaten, ook wel teleangiëctasieën genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid van het gelaat. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf en het wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Voor meer informatie over couperose check onze database.

 

Rosacea

Rosacea kenmerkt zich door felrode verkleuringen van met name de wangen en de neus. De huid is rood door de vele teleangiëctastieën en het lekken van bloedlymfe. Soms zijn puistjes en bultjes, die gevuld zijn met lymfe zichtbaar, maar dat hoeft niet. Kenmerkend zijn de chronische roodheid, erytheem, papels en pustels. Voor meer informatie over rosacea check onze database.

 

Ben vriendelijk voor jezelf en kalmeer en herstel je huid!

 

Behandeling in de praktijk

We kunnen rosacea in onze praktijk goed behandelen, maar nooit definitief genezen. Wel kan de aandoening met een goed behandelplan op termijn minder ernstig worden en zullen de symptomen minder vaak opkomen dan voordat de huid behandeld werd. We richten ons tijdens de behandelingen op het kalmeren en het herstellen van de barièrrefunctie, wanneer deze in een vroeg stadium behandeld wordt, kan schade beperkt blijven. Wij maken gebruik van lymfedrainage (een zachte massage om lymfestroom in beweging te zeggen en afvoer te bevorderen), producten thuis, camouflagetherapie en huidsupplementen om uw huid van binnenuit te voeden.

 Rosacea

     

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de bloedvaatjes met een fijn naaldje elektrisch dicht te branden (coaguleren). Het gaat hierbij om een kuur vorm, waarbij meerdere behandelingen nodig zijn voor enige verbetering van de rosacea. Dit wordt gedaan via de blendmethode. Lees meer…

 

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Dan ben je van harte welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Na het gesprek en de huidanalyse geven we een persoonlijk advies en voorstel voor een behandelplan op maat.
 

Wilt u de beste behandeling om uw huid er op zijn mooist te laten uitzien, kies dan bij online afspraken uit één van de onderstaande behandelingen. Onder boek hier uw behandeling staan de omschrijvingen van de behandelingen. Klik op groep voor Environ® behandelingen en klik vervolgens op behandeling voor;

  • Cool peel deep cleansing mild
  • Cool peel blemish control actief
  • Cool peel blemish control gevorderd

 

Ook kun je bij ons make-up advies krijgen waarbij wij gebruik maken van ons make-up care system. Dit valt online te boeken onder boek hier uw behandeling. Klik hiervoor op groep voor behandelingen en klik vervolgens op behandeling voor; make-up advies.