Acne

Acne 

 Middelbare school, nieuwe start.
Dan wil je er natuurlijk goed uitzien!
Puistjes in je gezicht is het laatste wat je kunt gebruiken. Acne begint meestal in de puberteit. Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug. Acne vereist meestal langdurige aandacht. Bijna iedereen krijgt in de puberteit met puistjes (acne) te maken, jongens overigens vaker dan meisjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het vaak een uitgebreide huidaandoening wat soms kan leiden tot psychische problemen.
Elke mee-eter kan een puistje worden.
Acne bij pubers is te verhelpen. Als je een huid met acne goed verzorgt, scheelt dat veel. Ook is het belangrijk en er niet aan te zitten en niet zelf pukkeltjes uit te knijpen. Als je dat onzorgvuldig doet, kan het littekens opleveren of de ontsteking verergeren. Voorkom mee-eters door je gezicht goed schoon te houden en op je voeding te letten. Was je gezicht 's ochtends en 's avonds met een middel op basis van salicylzuur en tea tree. Wij begeleiden je in de manier waarop je thuis de acne het best kunt verzorgen. In de praktijk liggen uitgebreidere adviezen voor je klaar.

Zorgvuldig behandelen Het onzorgvuldig uitknijpen van puistjes of krabben, werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat het vakkundig doen.
De oorzaak, ernst en manier van behandelen is bepalend voor het effect. Eventuele bijwerkingen zijn afhankelijk van de behandelmethode.

 

mother before    mother after

 

 

Acne is niet alleen een probleem onder pubers. Veel mannen en vrouwen hebben na de puberale fase nog steeds last van acne.
Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een veel voorkomende huidaandoening.
Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Het is dan ook logisch dat er diverse producten en behandelingsmethodes gebruikt worden bij de behandeling van acne. Wij maken samen een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste past. De producten van de huid verbeterende lijnen van Environ en Jane Iredale bieden voor deze huid een perfecte oplossing. We kunnen de meeste vormen van acne doeltreffend behandelen.

 

acne behandeling

 

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes of zwellingen on de huid van wisselende grootte ontstaan. De huid produceert meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich teveel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.
Acne is in de meeste gevallen heftiger bij mannen dan bij vrouwen. De overmatige talgproductie wordt gestimuleerd door mannelijke hormonen.

 

Oorzaken

 • Toename van hormonen, estradiol en testosteron bij jongens. Hierdoor neemt de talgproductie toe en wordt de huid vetter. In de puberteit treedt acne vaak op, omdat de aanmaak van geslachtshormonen sterk stijgt. Ook buiten de puberteit kunnen de hormoonspiegels veranderen en acnevorming stimuleren zoals bij PCOS of bij gebruik van medicatie met hormonen.
 • Verstoorde darmwerking. De darmwerking is grotendeels afhankelijk van de voeding. Hoe beter de darmwerking, hoe beter het immuunsysteem in evenwicht is, en hoe minder ontstekingen in het lichaam.
 • Hoge suikerinname en insulineresistentie. Hoge suikerspiegels in het bloed zorgen voor een toename van ontstekingen in het lichaam. Bovendien zorgen hoge insulineniveaus voor een verhoging van het testosteron en dus talgaanmaak.
 • Chronische stress. Chronische stress kan het immuunsysteem verstoren en de ontstekingsactiviteit verhogen. Chronische stress gaat meestal samen met een slechte darmwerking en verstoorde cortisolbalans.

 

Wat kun je zelf doen?

 • Hygiëne is enorm belangrijk en het reinigen van de huid maakt daar natuurlijk deel van uit. Was 2 keer per dag je huid met een voor jouw huid aangepaste wasgel.
 • Verschoon vaak je kussensloop
 • Geen zonnebank en niet intensief in de zon.
 • Zorg dat de bloedsuikers niet te hoog oplopen; eet minder suikerrijke en geraffineerde producten.
 • Zorg voor een goede darmwerking.
 • Eet bij voorkeur mediterraan voedsel.
 • Eet veel groente.
 • Zuivel kan ontstaan van acne bevorderen.
 • Eet veel vette vis of neem visolie capsules.
 • Neem rauwkost, volkoren gerechten, verse vruchtensappen en kruidenthee.
 • Regelmatig bewegen.
 • Drink voldoende water.
 • Niet roken!
 • Cosmetica op niet natuurlijke basis kan acne verergeren.
 • Verlaag je stressniveau.
 • Een tekort aan voedingstoffen of een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn.
 • Gebruik van medicijnen en contact met bepaalde stoffen kunnen acne verergeren.

 

Iemand die erg aan acne lijdt en geen behandeling ondergaat, draagt vaak levenslang de littekens mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden. Voorkomen is beter dan…..

Belangrijk: Laat regelmatig mee-eters verwijderen bij de schoonheidsspecialist.
Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van acne-behandelingen.

 

 

Heb je vragen?

Je bent welkom voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Na het gesprek en de huidanalyse geven we een persoonlijk advies en voorstel voor een behandelplan op maat.

 

Wil je de beste behandeling voor de acne huid kies dan bij online afspraken uit één van onderstaande behandelingen.

Onder boek hier uw behandeling staan de omschrijvingen van de behandelingen.

Kies bij groep voor behandelingen en kies bij behandeling voor:

- anti acne behandeling

of;

Kies bij groep voor environ behandelingen en kies bij behandeling voor;

- deep cleansing cool peel

- cool peel blemish control mild

- cool peel blemish control actief

- focus on texture 

of;

Kies bij groep voor chinese kruidenpeeling en kies bij behandeling voor de kruidenpeeling.