Steelwratjes

Steelwratjes

Steelwratjes, oftewel gesteelde fibromen of skin tags zijn eigenlijk geen echte wratjes. Ze ontstaan spontaan of door wrijving als onschuldige huidgezwelletjes in het bindweefsel en komen vooral voor in de hals, oksels, liezen of in het gezicht. Vrouwen hebben ze soms ook onder de borsten. Ze zijn huidkleurig met een grootte van slechts 1 à 2 millimeter tot wel 2 à 3 centimeter en lijken op een huidflapje dat met een steeltje aan de huid vast zit. Steelwratjes kunnen irriteren maar ze zijn vooral ontsierend. Steelwratten komen erg veel voor, elke dertig plusser heeft er wel een paar. Voor meer informatie over steelwratjes check onze database.

 

Verwijderen van steelwratjes

Hoewel steelwratjes onschuldig zijn kunnen ze wel vervelend zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld geraakt worden bij het scheren of afgekneld raken. Bovendien vinden veel mensen ze ontsierend. U kunt steelwratten in onze praktijk laten verwijderen. Vaak wordt dan het steeltje van het fibroom afgeknipt met een steriel(!) schaartje. Een verdoving is hierbij niet nodig omdat het steeltje zo dun is. Een anderen methode is door de steelwratjes te coaguleren met de blendmethode. Na de behandeling kan een klein korstje op de huid ontstaan. Deze zal er binnen enkele dagen vanaf vallen. Voor uitgebreide informatie over de blendmethode: lees meer…

 

Heeft u steelwratjes en wilt u die laten verwijderen boek dan online uw afspraak. klik op boek hier uw behandeling waarna je kllikt op groep voor behandelingen en vervolgens op behandeling voor verwijderen van vlekjes en plekjes.