CV Jane Iredale

Jane Iredalejane iredale Mineral Cosmetics werd opgericht door Jane Iredale Zij kwam als eerste op de markt in de esthetische industrie met een volledige make-up lijn gebaseerd op mineralen, en was de eerste om artsen een make-up lijn aan te bieden die goed is voor de huid. Bij de ontwikkeling van haar make-up lijn werkte zij samen met wereldberoemde plastische chirurgen en dermatologen. Zij geeft wereldwijd lezingen over de voordelen ervan. 

Voordat zij in 1994 haar bedrijf oprichtte, heeft Jane Iredale gewerkt in de film- en theaterwereld en bij TV-programma’s. Ze begon haar carrière als casting director waarbij ze voor reclamespots samen werkte met modellen zoals Lauren Hutton, Jacqueline Smith en Cybil Shepherd, en later in de filmwereld met o.a. de actrices Susan Sarandon, Glenn Close en Sarah Jessica Parker. Ze werkte o.a. met Francis Ford Coppola in de film “The Outsiders”, met Steven Spielberg in “The Color Purple”, en voor alle grote TV-zenders, zelfs voor de BBC.

Daarna richtte zij haar eigen productie- bedrijf op en maakte zij meer dan 50 programma’s voor PBS en HBO. Twee van haar belangrijkste films werden door de TV Guide verkozen als de beste films van hun tijd. Een film werd zelfs bekroond met de gegeerde Georges Foster Peabody Award en Jane won zelfs een Emmy Award voor een filmserie die zij zelf geschreven had.

Wanneer zij overstapte van de filmwereld naar de theaterwereld werd zij geno-mineerd voor een Tony Award voor de Broadway Muscial “Wind in the Willows”. Dit is de show die Vicki Lewis en Nathan Lane beroemd maakte.

Door de jaren heen leerde Jane, terwijl zij samenwerkte met vrouwen van wie de carrière afhing van een mooie uitstraling, dat huidoneffenheden en huidgevoelig-heden niet alleen carrières kunnen bedreigen, maar tevens ook het zelf-vertrouwen kunnen ondermijnen.

Dit was voor Jane Iredale de aanleiding om een make-uplijn te ontwikkelen die een gezonde huid nastreeft.

In mei 1994 introduceerde Jane Iredale haar unieke “huidverzorgende make-uplijn”. Het was de eerste volledige make-uplijn die niet alleen een prachtig kleurenpallet voorstelde maar ook alle weldoende effecten ervan voor de huid. De producten zijn ontwikkeld uit micro mineralen en bevatten noch vulmiddel (zoals talkpoeder) en bindmiddel, noch kunstmatige kleurstoffen of bewaarmiddelen. Dankzij deze natuurlijke en unieke samenstelling worden de producten van jane iredale over de hele wereld aanbevolen in gerenommeerde Thermen, Spa en Wellness centra, Schoonheidsinstituten en Esthetische Medische Klinieken.

Het bedrijf heeft de lijn verder uitgebreid met unieke producten en staat aan de top van de make-up wereld. Zij blijven trouw aan hun origineel idee, namelijk vrouwen make-up aanbieden die de gezondheid van hun huid bevordert.

Vanuit de thuisbasis in Noord-Amerika heeft jane iredale als marktleider van minerale make-up, de markten veroverd in o.a. Groot-Brittannië, Europa, Australië en het Verre Oosten.

 

Tijdens haar carrière werkte Jane met de allerbeste visagisten. Zij zag met haar eigen ogen dat de echte kunst van make-up niet zomaar het volgen is van de nieuwste trends maar wel het accentueren van de natuurlijke schoonheid zodat de persoonlijkheid van het individu naar buiten gebracht wordt.